Basis informatie over padel

Padel is een sport dat steeds populairder wordt in Nederland. Ben jij nog niet volledig op de hoogte wat het nu precies is en wat je allemaal nodig hebt? Stop dan met zoeken en lees deze pagina direct door. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal basis tips die jij moet weten voordat je besluit een sessie te gaan plannen bij bijvoorbeeld padel Sloterdijk. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid te werk gaat.

Wat is padel nu precies?

Padel is een racket- en bal sport die wordt gespeeld in teams van twee waarbij elk team bestaat uit twee personen. Hierbij wordt een bal met een racket over een net gespeeld. Het is een mix tussen tennis en squash. Bij padel moet je de bal over het net naar de andere speelhelft spelen zonder dat de bal de wanden raakt. De tegenpartij moet de bal dan weer terug slaan. In tegenstelling tot tennis mag je bij padel wel tegen de muren aanslaan wat zorgt dat er langere, snelle rally's zijn met veel meer spelplezier. Hierbij komt ook meer tactiek komen omdat je meerdere bronnen kunt gebruiken om de bal richting de tegenstander te slaan.

Wat heb je nodig voor padel?

Voor padel heb je een aantal elementen nodig, namelijk:

  • De juiste kleding. Er is geen standaard kleding, maar het is voornamelijk van belang dat je kleding kiest die comfortabel en mooi zit. Als we kijken naar stof is het aan te raden om voor polyester te kiezen omdat deze luchtig is en blijft bij intense inspanning.

  • De juiste schoenen. Het beste is om schoenen te dragen die speciaal zijn gemaakt voor padel/tennis. Door deze schoenen aan te schaffen, heb jij meer stabiliteit waardoor je beter kunt presteren.

  • Een padelracket. Dit is wellicht het belangrijkste wat je nodig hebt als je deze sport wilt gaan beoefenen. Padelrackets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Het is daarom aan te raden om er eerst eentje te huren bij de plek waar jij de sport gaan beoefenen. Ga jij bijvoorbeeld naar padel Eindhoven, laat je dan informeren naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je een goede racket zult aanschaffen in de toekomst.

Probeer het eerst eens uit

Voordat je besluit om voor langere tijd een contract af te sluiten bij een padel vereniging is het aan te raden om eerst de sport eens uit te proberen. Over het algemeen kun je een gratis proefles proberen bij de vereniging waar je heen gaat.

Aanbevolen artikelen