Bitcoins inwisselen voor euro’s?

bitcoin

In feite is het opnemen van bitcoins altijd een probleem geweest voor iedereen die veel bitcoins bezit. Je kunt niet zomaar naar je bank gaan en de cryptovaluta van de virtuele portemonnee overboeken naar een bestaande bankrekening tegen de huidige wisselkoers. Er zijn Bitcoin-machines die kunnen worden gebruikt om contant geld op te nemen van individuele adressen. Maar voor grotere bedragen moet je naar een beurs, waar je fiat-valuta kunt inwisselen voor Bitcoin en vice versa – ook tegen betaling.

Coinbase, een van de meest bekende uitwisselingen van bestanden in de VS, beperkt momenteel de uitbetalingen tot $ 10.000 per dag. Het uitbetalen van bitcoins ter waarde van enkele honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars zou even duren en mogelijk de financiële toezichthouder waarschuwen omdat gestructureerde transacties worden opgemerkt en een indicatie van witwassen. Wat het voor criminelen moeilijker maakt, is dat Coinbase van alle klanten een identiteitsbewijs eist.

Dus als de hackers die bitcoins terugtrekken die terug te voeren zijn op de oorspronkelijke drie adressen van de hack, dan zou je ze kunnen achterhalen via je Coinbase-gebruikersaccount. Dit type crypto-zoekopdracht wordt nu gebruikt door veel autoriteiten zoals de FBI en Europol, vaak in samenwerking met bedrijven zoals Elliptic of Chainalysis. En netwerken voor het delen van bestanden zoals Coinbase hebben ook hun eigen beveiligingsmechanismen die automatisch overdrachten van en naar dubieuze bronnen herkennen. In het geval van de Twitter-hack werden transfers naar de adressen van de hackers binnen enkele minuten voorkomen, waardoor de schade beperkt bleef.

Contant bezorgd op de veranda

Als alternatief zijn er sites voor het delen van bestanden die de identiteit van hun klanten niet zo goed zien omdat ze zich in landen met minder strenge eisen bevinden. Er wordt aangenomen dat het merendeel van de illegaal ingenomen Bitcoins en het witwassen van geld via deze uitwisselingsplatforms wordt verwerkt. Het probleem: ze rekenen soms sterk fluctuerende tarieven, bieden slechts beperkte betaalmethoden aan of zijn zelf herhaaldelijk het slachtoffer van hackeraanvallen. Het geval van de Canadese swap exchange QuadrigaCX laat zien hoe onveilig Bitcoins daar kunnen zijn: Vorig jaar ging er ongeveer 143 miljoen euro verloren in Bitcoin toen de oprichter van het platform plotseling stierf en vermoedelijk niemand toegang had tot de opgeslagen gebruikersbesparingen in een speciale offline portemonnee . Het onderzoeksrapport bracht een aantal vormen van oplichting aan het licht die met strengere regelgeving waarschijnlijk niet mogelijk waren geweest.

Goed, maar tegenworodig kun je de Euro koers bitcoin, dus het aantal dat je voor een bitcoin krijgt, bij der meeste platformen online bekijken, en vervolgens op je rekening laten uitbetalen in euro’s.

Aanbevolen artikelen