Waarom thuis je haar kleuren een goed idee is

Denk eens aan de vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoe je je haar verft. Geen wachttijden bij de kapper, geen gehaast na een lange werkdag. Thuis je haar blond verven betekent dat je het rustig aan kunt doen op jouw manier. En laten we eerlijk zijn, het is ook nog eens een stuk voordeliger. Met de juiste spullen en een beetje haarverf know-how kun je net zulke goede resultaten behalen als in de salon.

Maar waar begin je? Het is belangrijk dat je niet zomaar wat doet, want met haarverf wil je natuurlijk wel het beste resultaat zonder je lokken te beschadigen. Daarom duiken we dieper in hoe jij je haar als een pro blond verft, gewoon bij jou thuis.

De juiste kleur kiezen die bij je past

Jouw huidtint als leidraad

Het kiezen van de juiste blonde tint is essentieel. De kleur moet passen bij jouw huidtint om echt te flatteren. Heb je een warme huidtint? Dan staan goudblonde of honingblonde tinten jou waarschijnlijk prachtig. Bij een koele huidtint kun je beter gaan voor asblond of platinablond. Let ook op de kleur van je ogen; sommige blondtinten kunnen die echt laten sprankelen.

Inspiratie opdoen

Snuister rond op Pinterest, blader door magazines of check Instagram voor de laatste blondtrends. Inspiratie is overal! Maak een moodboard van wat je aanspreekt en gebruik dit als basis om jouw perfecte blonde haarkleur te vinden.

Alles wat je nodig hebt voor die salonlook

Voordat je begint met verven, zorg dat je alles bij de hand hebt. Een oude handdoek, plastic handschoenen, een mengkom en kwast, en uiteraard de haarverf zelf mogen niet ontbreken. Lees de gebruiksaanwijzing van tevoren goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

En vergeet niet een timer te zetten! Niets is zo belangrijk als de inwerktijd goed in de gaten houden om die perfecte blondtint te krijgen.

Stap voor stap naar een professioneel resultaat

Voorbereiding is het halve werk

Begin nooit met verven zonder een plan. Zorg dat je haar schoon en vrij van stylingproducten is. Een testlokje maken is ook geen overbodige luxe; zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Het kleurproces

Volg nauwgezet de instructies op de verpakking van de haarverf. Breng het mengsel eerst aan op de punten en lengtes van je haar en daarna pas bij de wortels. Zo voorkom je dat de wortels lichter worden dan de rest van je haar.

Nazorg voor een langdurig mooi resultaat

Na het verven is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Gebruik een shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar om de kleur langer mooi te houden en tegelijkertijd je haar te voeden.

Veelgemaakte fouten om te vermijden

Omarm fouten als leermomenten, maar probeer ze wel zoveel mogelijk te vermijden. Een klassieke fout is bijvoorbeeld het niet gelijkmatig verdelen van de verf, wat kan resulteren in vlekkerig haar. Neem dus echt de tijd voor applicatie.

Wanneer je toch beter naar de kapper kunt

Soms is zelf doen niet de beste optie. Als je twijfelt over het proces of als je een drastische kleurverandering wilt, zoals van donker naar lichtblond, kan het slim zijn om naar een professional te gaan. Zij weten precies hoe ze jouw droomcoupe kunnen realiseren zonder risico op beschadiging.

Dus daar heb je het – alles wat je moet weten om zelf aan de slag te gaan met haarverf en die prachtige blonde lokken te krijgen waarvan je altijd al gedroomd hebt. Veel succes!

Aanbevolen artikelen