Wat kosten verlovingsringen?

Verlovingsring

Heel wat jonge vrouwen dromen van een verloving in Hollywood-stijl met een eersteklas diamanten ring als kroon op het werk. Maar moet het echt zo’n dure ring zijn of kan een verlovingsring ook minder kosten? Vooral voor jonge stellen kan de verwachting van een sieraad zoals dat van “Breakfast at Tiffany’s” een grote financiële hindernis vormen. Het hoeft echter niet altijd een vier- of zelfs vijfcijferige uitvoering te zijn, mooie verlovingsringen kunnen ook aanzienlijk goedkoper zijn.

Klassiek en duur: goud en diamanten

De diamanten verlovingsing is onbetwist de klassieker voor verloving, want de kostbare edelsteen is een symbool van de eeuwigheid. Gecombineerd met een gouden ring van hoogwaardige legering, staat het voor een bijzonder waardevol en dienovereenkomstig duur sieraad. Hoeveel een gouden verlovingsring met diamant werkelijk kost, hangt enerzijds af van de legering en anderzijds van het aantal, de zuiverheid en het aantal karaat van de diamant. Ringen van 333 geelgoud met een kleine diamant in de damesring vind je vanaf ongeveer € 290. Hier is het de moeite waard om op aanbiedingen te letten, omdat sommige aanbieders u voor bepaalde ringmodellen geen toeslag rekenen voor de diamant. Voor gouden ringen in 585 of 750 goud met meerdere of grotere diamanten daarentegen moet je een aanzienlijk hogere prijs verwachten. Vooral hoogwaardige ringen overschrijden duidelijk de grens van € 1.000 in de paarprijs.

Goedkoper en moderner: zilver en roestvrij staal

Jonge stellen kiezen vaak voor ringen van goedkopere metalen als alternatief voor de gouden ring. Vooral populair hier zijn het elegante, maar relatief goedkope, helderwitte zilver, dat goed samengaat met kleurloze diamanten of zirkoniastenen, evenals het robuuste en koele roestvrij staal. Een compromis voor stellen die het goud niet volledig willen missen, zijn veelkleurige ringen gemaakt van een goedkoop metaal dat is verfijnd met decoratieve groeven in rood of geel goud. Elegante zilveren ringen vind je al vanaf € 100; Afhankelijk van de legering, de edelstenen en de combinatie met andere metalen kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro’s.

Wolfraam en keramiek

De afgelopen jaren is er een ander metaal verschenen op het podium van de verlovingsring: keramiek. Het goedkope metaal inspireert vooral jonge stellen met zijn ongewone kleur en het moderne design van veel keramische ringen. Wolfraam is ook een van de zeer jonge materialen voor ringen. Zo zijn niet alleen de klassieke wit-zilveren of staalkleurige ringen mogelijk, maar ook zeer donkere en bijna witte sieraden, die bijzonder aantrekkelijk zijn als bicolor ringen. Voor een heel klein budget zijn ringen onder de € 100,- mogelijk. Hoeveel een paar verlovingsringen kost, hangt af van veel factoren – het materiaal en ontwerp, het aantal, de grootte en kwaliteit van de edelstenen – en natuurlijk de leverancier. De prijsvergelijking is vooral de moeite waard op internet, hier vindt u goedkope aanbiedingen die uw budget besparen zonder af te zien van een droomring voor verloving.

Aanbevolen artikelen