10 tips voor je trip naar Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam is naar mijn mening een totaal ondergewaardeerde stad. Iedereen is wel eens in Amsterdam geweest en het trekt elk jaar massa’s toeristen. Dit is natuurlijk ook een groot voordeel van Rotterdam: je ontmoet niet op elke hoek duizenden toeristen, maar aardige Nederlanders. Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en wordt daarom vaak bestempeld als een lelijke industriestad. Rotterdam heeft namelijk prachtige en moderne architectuur te bieden. En dat maakt het zo anders dan Amsterdam: Kleine, oude grachtenpanden zoals die in Amsterdam zijn hier moeilijk te vinden. In plaats daarvan enkele futuristische gebouwen, prachtige cafés, kleine boetiekjes en veel charme. Ik laat je hier mijn tips voor Rotterdam zien:

Bespaar geld als je naar Rotterdam gaat

Natuurlijk is het voor veel landgenoten logisch om naar Rotterdam te rijden, maar het is niet gemakkelijk om overal parkeerplaatsen te vinden en het is niet per se goedkoper. In plaats daarvan zou je ook kunnen vliegen: er zijn maar een paar vluchten naar Rotterdam, maar veel naar Amsterdam of Brussel! Vanuit Amsterdam pak je de trein in slechts 20 minuten naar Rotterdam en vanuit Brussel in slechts een uur.

Overigens kun je met de kortingskaart van nappas.nl ook nog eens besparen op veel uitjes en evenementen.

Huur zeker een fiets

De fietspaden in Rotterdam zijn net zo goed ontwikkeld als in Kopenhagen en aangezien de stad niet zo groot is, is fietsen een prima optie! Je kunt dus veel van de stad zien en bent volledig flexibel. In de meeste hotels en hostels kun je direct fietsen reserveren, maar er is ook een fietsverhuurwinkel op elke hoek. Als je geen zin hebt om te fietsen, kun je in Rotterdam ook de tram en metro nemen. De dagkaarten kosten 7,50 EUR en je moet ze altijd scannen bij het in- en uitstappen. De kaartjes zijn verkrijgbaar in de metrostations of op het centraal station. In de tram kun je alleen enkele reizen kopen voor drie euro per stuk, dat is niet echt de moeite waard…

Woon in het King Kong Hostel

We verbleven in het Novotel Brainpark tijdens onze tijd in Rotterdam. Het hotel was goed ingericht, maar helaas een beetje uit de weg. Bovendien was het niet goedkoop. Dus de volgende keer zou ik ergens anders verblijven: We ontdekten het echt gezellige Hostel King Kong aan de Witte de Whitstraat. Het King Kong Hostel en Café is helemaal modern en supergezellig in één. En dus hebben we hier twee keer ’s ochtends ontbeten, er is echt veel om uit te kiezen naast een echt heerlijk café. Vooral de echt donzige pannenkoeken waren heerlijk!

Verken de Witte de Withstraat

Naast King Kong is er nog veel te ontdekken op de Witte de Withstraat! In de straat en de zijstraten zijn er tal van restaurants, cafés en bars, maar ook alternatieve kledingwinkels. Alles is wat minder mainstream en daardoor erg populair bij Rotterdammers. Als je door de straten loopt, moet je zeker letten op de straatkunst die op veel huismuren te zien is. We waren hier voor het ontbijt in King Kong en bij de echt geweldige bakkerij Bas Bakt, ze hebben veel heerlijke broodjes en geweldige koffie. Het diner bij Dertien was ook erg lekker – een heel alternatief restaurant in een van de zijstraten.

Laat je meedrijven op de Nieuwe Binnenweg

Ook andere leuke cafés, restaurants en alternatieve kledingwinkels vind je in de Nieuwe Binnenweg: het ene coole café volgt het andere op en de ene vintage winkel concurreert met de andere. Er zijn ook de typische coffeeshops zoals je die uit Amsterdam kent. De straat loopt van het stadscentrum naar de wijk Deslhaven en is ongeveer drie kilometer lang. Toch moet je er een keer langs lopen en je gewoon laten drijven. In de Nieuwe Binnenweg vonden we ook een geweldige chocolade- en pralinewinkel: Het Chocoladehuis Rotterdam. De pralines en de chocolade zijn echt heerlijk en waren erg goedkoop. Je zou ook alles kunnen proberen!

Geniet van het uitzicht vanaf de Euromast

De Euromast is het hoogste gebouw van Rotterdam en biedt op 185 meter hoogte een geweldig uitzicht over Rotterdam tot aan de zee. Op 100 meter is een restaurant, vanaf daar kun je de overige meters overbruggen met een draaiende glazen lift. De toegangsprijs is momenteel 10,25 EUR en je kunt het kaartje online kopen om jezelf de wachtrij te besparen.. Naast het geweldige uitzicht, kun je ook actiesporten ervaren zoals abseilen op de toren. En vlakbij de Euromast vinden we ook de typisch Hollandse grachtenpanden.

Wilhelminapier

De Erasmusbrug is waarschijnlijk de meest gefotografeerde attractie van Rotterdam. De punt is vanuit vele delen van de stad te zien en verbindt het stadscentrum met het schiereiland Wilhelminapier. Op de Wilhelminapier staan ​​enkele moderne wolkenkrabbers en ook het World Port Center van Rotterdam. In een van de wolkenkrabbers zit de nhow bar, die je als rooftopbar een geweldig uitzicht biedt over het centrum van Rotterdam. Natuurlijk niet te vergelijken met de Euromast, maar gratis. Ook overdag kun je de bar bezoeken en bijvoorbeeld een espresso drinken. Op het schiereiland ligt ook het beroemde Hotel New York, van hieruit begonnen tal van emigranten aan hun reis per schip naar Amerika. Het huis is grotendeels bewaard gebleven en omgebouwd tot hotel met restaurant. Bij mooi weer kunt u op het grasveld voor het hotel zitten en kijken naar het reilen en zeilen op de Maas.

Ga eten bij de Fenix ​​​​Food Factory

De Fenix ​​Food Factory is gevestigd in de kleine wijk Katendrecht op een schiereiland in de Maas. U kunt er direct vanaf de Wilhelminapier komen via de kleine voetgangersbrug Rijnhavenbrug. Naast de streetfoodhal heeft Katendrecht ook veel kleine kledingwinkels en restaurants. Maar het hart is de Fenix ​​Food Factory: In een oude havenhal staan ​​diverse verkoopstands, cafés en foodtrucks. In het midden staan ​​kleurrijke stoelen en comfortabele banken waarop je kunt genieten van eten van over de hele wereld. In de zomer kun je ook buiten zitten en kijken naar de skyline van Rotterdam.

Bezoek de Blaak Markthal

De Blaak Markthal is vergelijkbaar met de Fenix ​​Food Factory en biedt veel eetstalletjes. Het is echter veel toeristischer en voller, omdat het meer in het stadscentrum ligt. De Blaak Markthal is vooral een architectonisch hoogtepunt: in een enorme boog bevinden zich appartementen en kantoren en in het midden van de markthal zelf is het plafond van het gebouw volledig beschilderd met bloemen, fruit en groenten. De Blaak Markthal is absoluut een van de mooiste markthallen die ik ooit heb bezocht. Ben je een fijnproever, dan kun je ook een foodproeverij doen in de markthal en je een weg banen door de verschillende kraampjes. Er is ook wat spannende informatie over de markthal en een kijkje achter de schermen.

Bekijk de grootste haven van Europa

De grootste haven van Europa ligt in Rotterdam, en hoewel ik als inwoner van Hamburg al grote havens ken, is de haven van Rotterdam echt indrukwekkend. Er zijn twee verschillende manieren om de haven te ontdekken: of u neemt een klassieke havenrondvaart of u neemt een waterbus. Die laatste rijdt je door de stad en vanaf de Erasmusbrug de Maas op om je de haven te laten zien.

Aanbevolen artikelen