Wat is een airfryer en wat doet hij eigenlijk?

Patat

Het eten wordt drooggeblazen in een heteluchtfriteuse. In tegenstelling tot in de oven, met hete lucht – die continu en snel circuleert – wordt voedsel bijzonder snel bereid zonder uit te drogen. In tegenstelling tot een frituurpan is het niet nodig om veel vet te gebruiken waardoor de gerechten beduidend gezonder en caloriearm zijn.

Wat kost een airfryer? De prijzen voor een airfryer, ook wel heteluchtfriteuse genoemd, zijn heel verschillend en beginnen rond de 50 euro. De bekendste en meest populaire heteluchtfriteuses zijn van Princess, Princess, Princess en DeLonghi, die allemaal verschillende modellen bieden.

Ik denk dat het logisch is om aandacht te besteden aan een bepaalde kwaliteit. Voor 70 euro vind je vast en zeker een geweldig model waar je knapperige frietjes van maakt en lang houdbaar. Zoals gezegd heb ik zelf gekozen voor de Philips Airfryer XL, waarvan de prijs sterk wisselt, want afhankelijk van het aanbod ligt de prijs voor het model tussen 139,00 en 199,00 euro.

Wat kun je bereiden met de Airfryer?

Deze vraag behoeft een wat uitgebreider antwoord. Ik was zelf verbaasd hoe veelzijdig de Airfryer kan zijn. Met de Airfryer kun je onder andere:

Bakken (zoete cakes en diepvriesmaaltijden om op te bakken (stokbrood en broodjes)
Frituren zonder veel vet (gepaneerde producten, frites)
Koken (bijv. “Eieren koken”)
Braden (Bifteki, gehaktballen, spek)
Roosteren (kikkererwten als krokant tussendoortje)
Grillen (kip, kippenvleugels)

Hoe bereid je eten met een Airfryer?

De bereiding is in principe heel eenvoudig. Zo doe je de aardappelsticks voor frites – gemengd met slechts een eetlepel olie – in de kookmand van de heteluchtfriteuse, stel je de temperatuur in (180 ° C) en verwarm je deze ongeveer 25 minuten. Voor een bijzonder goed resultaat raad ik aan om de mand tussendoor een paar keer te schudden.

Afgewerkt!

Het is vergelijkbaar met kip. Om rook door vetverbranding te voorkomen, raad ik aan om een ​​spatscherm te gebruiken.

Welke airfryer is het beste?

Dat hangt van verschillende factrioren af, kijk in onze Top 5 airfryers voor de beste modellen.

Aanbevolen artikelen