Hoe zien de smartphones van de toekomst eruit?

Smartphone

Van clamshell-telefoons tot smartphones – de ontwikkeling van de externe vorm van een smartphone is niets vergeleken met de enorme verandering die heeft plaatsgevonden in het kleine apparaat van metaal en glas. Een eenvoudig hulpmiddel om telefoons van kabels los te koppelen, heeft een lange weg afgelegd. Het is nu een multitool die verbindt, informeert en entertaint en tegelijkertijd de arbeidsproductiviteit verhoogt! Natuurlijk blijven innovaties in smartphonetechnologie groeien. De smartphone zoals we die kennen zal er in 2030 zeker niet zo uitzien! Zonder onze fantasie de vrije loop te laten, volgen hieronder enkele trends die de meeste experts uit de industrie als realistisch beschouwen:

Vaarwel touchscreens

De grote touchscreens zijn mogelijk niet veel langer beschikbaar. De verkleining van het schermoppervlak zou kunnen leiden tot verbeterde spraakbesturing, gebarenbesturing en een eenvoudigere gebruikersinterface. Het is ook mogelijk dat de smartphone zelfs van het scherm komt. Het kleine apparaatje dat we nu bij ons hebben, zal van vorm veranderen zodra we andere flexibele schermopties hebben, zoals hologrammen, projecties en retinale weergavesystemen. (Je draagt ​​het al als smartwatch om je pols.)

AI-integratie

AI zal een snelle integratie zien, vooral wanneer 5G de volgende standaard connectiviteitssoftware wordt. We zouden kunnen evolueren naar een volledig naadloos verbonden AI-interface die de app-economie elimineert. In plaats van geïsoleerde applicaties met informatie en ervaring, zouden we een enkele AI-interface hebben die ons alles geeft wat we nodig hebben met een druk op de knop of met een gesproken woord. Bovendien is deze AI-interface niet alleen beperkt tot uw smartphone. Het zal eerder uw constante metgezel zijn in het dagelijks leven met andere slimme technische apparaten.

Geen ‘smartphone’ meer

Het woord smartphone zou helemaal kunnen verdwijnen. Tot nu toe gebruiken we onze smartphones voor activiteiten die niets met telefonie te maken hebben – werken, entertainen of vermaakt worden. Hoe meer ons leven verbinding maakt met onze smartphones, hoe waarschijnlijker het is dat het zich zal ontwikkelen tot een persoonlijke assistent met AI-ondersteuning.

Tweedehands

De huidige smartphone zul je tegen die tijd tegen een prikkie kunnen kopen op tweedehands websites, en in dergelijke winkels.

Aanbevolen artikelen