Motorrijden op Corsica

Corsica

Iedereen die een gepassioneerd motorrijder is, zal zich op Corsica zeker thuis voelen op de motor. Het eiland van schoonheid, met zijn landschappelijke diversiteit en de grote contrasten tussen de afzonderlijke regio’s, is een populaire reisbestemming voor actieve vakantiegangers.Vooral in het voorjaar, wanneer Corsica bloeit en ruikt, zijn de aangename temperaturen ideaal voor een motorreis. Waar er midden in de zomer wat meer verkeer op straat is, kunnen motorrijders in het voorseizoen gratis reizen! Steek op uw gemak de wilde, ruige Calanche met zijn adembenemende rotsformaties over of omcirkel het hele eiland met al zijn hoogtepunten in een week. Corsica biedt alles wat een fietser zich maar kan wensen, van prachtige natuurlijke achtergronden tot gevarieerde routes.

Wat te zien tijdens een motortour door Corsica:

  • Cap Corse – de “wijsvinger” van Corsica met zijn diverse landschappen en de oude wachttorens
  • Castaniccia – Corsicaanse kastanjebossen met pittoreske stenen dorpjes en veel cultuur
  • Corte – de geheime hoofdstad van het eiland • Bavella – gekenmerkt door dichte dennenbossen en een unieke bergwereld
  • Porto Vecchio – de regio met de mooiste stranden van Corsica
  • Balagnedörfer – de kleine dorpjes zullen u betoveren met hun Corsicaanse charme Maak van uw actieve vakantie tussen bergen en zee iets speciaals en maak een tocht door Corsica op de motor.

Individuele (huurauto) tochten zijn uiteraard ook te boeken met uw eigen motor. Als u met het gezin reist, is er ook de mogelijkheid dat zij een huurauto op Corsica kunnen huren en met de bagage en kinderen in de auto kunnen reizen terwijl u geniet van uw motortour door Corsica.

Accommodatie tip voor motorrijders

Een aanbevolen en populaire accommodatie voor motorvakantiegangers is het vakantiedorp Zum Störrischen Esel. De ligging midden in de Balagne, op slechts enkele minuten lopen van de stad Calvi, is het ideale startpunt voor uitgebreide motortochten. Daarnaast heeft het vakantiedorp zich de afgelopen jaren aangepast aan de wensen van motorrijders.

Aanbevolen artikelen