Bezienswaardigheden in Doha

Doha

Doha, de hoofdstad van Quatar, is een zeer, zeer indrukwekkende stad. Midden in de woestijn is hier vanaf de grond een stad gebouwd, in de ware zin van het woord. In West Bay, zoals het deel waarop de indrukwekkende skyline zich tegenwoordig bevindt, wordt genoemd, werd het eerste gebouw pas in 1979 gebouwd. In Doha is alles bijzonder mooi, bijzonder groot en bijzonder indrukwekkend. Alleen is hier bijna niets bijzonder oud, en het is het beste om de kwestie van duurzaamheid helemaal niet aan te pakken.

Museum voor Islamitische Kunst

Museum voor islamitische kunst? Hmm, dat klonk in eerste instantie niet zo aantrekkelijk voor ons. We geven toe dat we behoorlijk chagrijnig zijn over musea. We zien graag fototentoonstellingen en moderne kunst, maar verder gaan we liever niet naar musea. Het Museum voor Islamitische Kunst heeft ons echt verrast. Alleen al van de buitenkant is het een lust voor het oog en een geweldige fotomoment. De sterarchitect I.M. Pei reisde een half jaar door de Arabische wereld om inspiratie op te doen voor zijn laatste meesterwerk om deze ervaringen te verwerken in de inrichting van het museum. Binnen zijn er kunstvoorwerpen, sieraden, vazen ​​en nog veel meer uit meer dan 1000 jaar islamitische geschiedenis. Ook voor wie niet van musea houdt is een bezoek meer dan de moeite waard. Buiten heb je ook nog eens een waanzinnig mooi uitzicht op de skyline.

Cultureel dorp Katara

Het Katara Cultural Village is het volgende bewijs dat Doha net een beetje anders is dan de rest van de wereld. Het is een kunst- en cultureel centrum van 100 hectare, dat tegelijkertijd de Qatarese tradities moet behouden, maar ook ruimte moet bieden aan andere culturen van de wereld. Als je zo naar Katara kijkt, is het moeilijk voor te stellen dat alles hier gloednieuw is. Het grote amfitheater, de prachtige moskee en de traditionele gebouwen zijn pas de laatste jaren gebouwd en symboliseren het culturele erfgoed van Qatar. In de Katara zijn ook tentoonstellingen, concerten en theatervoorstellingen. Een wandeling door de steegjes van het cultuurdorp is zeker de moeite waard en heeft fotografisch veel te bieden.

Skyline van Doha en West Bay

Westbay is de zakenwijk van Doha en is de thuisbasis van de meeste hotels van de stad. Anders dan in Dubai gaat het hier voor een keer niet om het bouwen van de grootste gebouwen. In plaats daarvan proberen de architecten zichzelf te overtreffen met ongebruikelijke vormen en het mooiste gebouw in de skyline te toveren. Westbay is het mooist vanaf de overkant bij het Museum voor Islamitische Kunst, vanaf daar heb je het beste uitzicht op de skyline en kun je het perfecte ansichtkaartmotief fotograferen. De parel Alsof we nog niet genoeg superlatieven hadden gezien. Nee, Qatar gaat nog een stuk beter. De Pearl is een kunstmatig eiland. Waar nog maar een paar jaar geleden nog water was, is er land opgehoogd op een oppervlakte ter grootte van 400 voetbalvelden en is er woonruimte gecreëerd voor meer dan 30.000 mensen. Het Qanat Quartier on The Pearl werd gebouwd om de stad Venetië te weerspiegelen. De hele wijk bestaat uit pastelkleurige huizen, smalle grachten met gondels en voetgangersvriendelijke pleinen vol cafés en boetiekjes. Als het niet zo schoon en een beetje steriel was, zou je je daar een beetje zoals in Italië kunnen voelen. Afgezien van Little Venice is The Pearl een puur woonwijk en verder niet bijzonder interessant voor toeristen. Als je wat meer tijd hebt, is een omweg zeker de moeite waard.

Aanbevolen artikelen