Welke verzekeringen heb je als ondernemer nodig?

Als ondernemer loop je meer risico’s dan wanneer je bij een baas in dienst bent. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn, omdat je dan ook maatregelen kunt treffen. Werk je in de bouw? Dan is het goed om een aantal verzekeringen af te sluiten. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze polissen vandaag nog kunt afsluiten. Je zult zien dat je met de juiste verzekeringen een hoop problemen kunt besparen en dat een goed pakket verzekeringen er ook aan bij zal dragen dat je meer klanten aantrekt. 

Neem een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

Als je aan het werk bent, kan er zomaar iets fout gaan. Dat is geen probleem, maar het wordt wel problematisch wanneer je niet in staat bent om dergelijke fouten goed te herstellen. Breng je je klant schade toe, dan is het belangrijk dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten heb. Werk je in de bouw, dan raden we je aan om ook nog een CAR-verzekering Univé af te sluiten. Hiermee kun je namelijk ook schade declareren die je hebt opgelopen wanneer bijvoorbeeld je materialen gestolen zijn of verkeerd geleverd zijn. Dit kunnen grote sommen zijn en dan is het extra prettig dat deze niet voor jouw rekening komen. Ook belangrijk om te weten is dat klanten graag in zee gaan met een ondernemer die geen risico’s met zich meebrengt. Zien ze dus dat je een goed pakket verzekeringen hebt afgesloten, dan zullen ze veel eerder voor jou kiezen dan voor jouw onverzekerde ‘concurrent’. Bovendien kun je de kosten van een verzekering ook nog deels van je belasting aftrekken. Genoeg reden dus om een polis af te sluiten.  

Kun je nog rondkomen als je langdurig ziek wordt? 

Je wilt er misschien liever niet aan denken, maar wat zou er gebeuren als je als zelfstandig ondernemer lange tijd niet kunt werken? Er kan namelijk zomaar iets gebeuren waardoor je langdurig thuis op de bank komt te zitten. Ben je in die situatie nog in staat om je huur te betalen of om je hypotheek af te lossen? Als het antwoord ‘nee’ is, is het tijd om je zaken op orde te krijgen. Het is namelijk zo dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten kunt voor dergelijke tegenslagen. Dat kan een hoop ellende besparen, want je wilt niet, op het moment dat je ziek op bed ligt, ook nog in de stress zitten over de vraag of je je vaste lasten nog kunt betalen. Wij laten je daarom zien hoe je een geschikt vangnet samenstelt. 

Wat is het nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering? 

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering regel je dat je inkomen niet opdroogt op het moment dat je het zelf niet meer kunt verdienen. Voor veel ondernemers geldt namelijk dat wanneer zij niet werken, er ook geen geld binnenkomt. Dat houden ze misschien een tijdje vol omdat ze een buffer achter de hand hebben, maar er zijn maar weinig mensen die dit jaren kunnen volhouden. Dat terwijl een ziekte veel tijd van je kan vragen. Met een goede verzekering zorg je ervoor dat je tijdens je ziekte gewoon nog geld ontvangt. Je kunt zelf instellen hoeveel je uitgekeerd wilt krijgen en voor welke periode. Hoe meer je zelf op kunt vangen, hoe lager de premie uitvalt die je maandelijks voor je verzekering moet betalen. Regel je polis daarom vandaag nog via de site van je verzekeraar. Met een paar klikken op je muis kun je een hoop problemen voorkomen.

Aanbevolen artikelen