Zorgverzekering

Zorgverzekering

De zorgverzekering vergelijken lijkt voor veel mensen een overbodige bezigheid. Men is immers verzekerd, en wat is dan wel niet het nut om dan toch de zorgverzekering te gaan vergelijken. Daar wordt je immers niet beter van, en het kost nog tijd ook.

Dat is althans een veel gehoord reden om niet te gaan vergelijken. Maar vaak zijn dit toch ook dezelfde mensen die klagen dat de maandelijkse premie vrij hoog is, en dat het eigen risico ook al zo hoog is. De zorgverzekering kost immers alleen maar geld.

En dat is natuurlijk ook zo als je nooit een dokter nodig hebt, en dus ook nooit een specialist of het ziekenhuis.

Dan lijkt de zorgverzekering toch wel een beetje op het weggooien van geld. Het is dat het verplicht is, anders hadden grote bevolkingsgroepen de zorgverzekering opgezegd. Maar dat mag immers niet, anders zouden ze het wel weten.

Als we dan vervolgens vertellen dat het misschien wel een paar tientjes per maand kan schelen als je voor een andere zorgverzekeraar zou kiezen, zijn overigens de meesten toch wel om. Want een bedrag per jaar besparen van enkele honderden euro’s is toch wel veel. En daar kunnen veel mensen toch ook wel andere dingen mee doen in deze dure tijden.

En dat zou natuurlijk ook de hoofdreden moeten zijn om de zorgverzekering ieder jaar weer opnieuw te vergelijken. Want je mag één keer per jaar, tot uiterlijk 31 december, de kans om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Dan gaat de nieuwe verzekering per 1 januari in.

Ook voor de studenten zorgverzekering bestaat deze mogelijkheid natuurlijk, want ook studenten betalen toch wel een behoorlijk bedrag per jaar.

Neem daarom niet zomaar de zorgverzekering voor lief. Bekijk of ook jij en misschien je gezin een veel lagere premie hoeven te betalen bij een andere zorgverzekering. De basiszorg die gedekt wordt in de zorgverzekering is immers overal exact hetzelfde. Want dat wat gedekt wordt in de zorgverzekering wordt bepaald door de regering. En alle zorgverzekeraars bieden dus ook dezelfde zorg.

Waarom zou je daar nog langer teveel voor betalen. Vergelijk de zorgverzekering, en kijk waar het goedkoper is.

Aanbevolen artikelen