Wat zijn cryptocurrencies en waarom zijn ze belangrijk voor handelaren?

Bitcoin

Een cryptocurrency is een digitaal actief dat is ontworpen om als ruilmiddel te worden gebruikt. Cryptografie met blockchaintechnologie wordt gebruikt om transacties te beveiligen, de levering van extra eenheden te controleren en overdrachten te bevestigen.

Kortom, cryptocurrency is een gedecentraliseerde elektronische valuta. Cryptocurrency wordt opgeslagen in een ‘wallet’, die verschillende vormen kan hebben. Bitcoin kan bijvoorbeeld worden opgeslagen in een online of offline e-wallet. Bitcoin was de eerste cryptocurrency die in 2009 door een persoon of groep onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto werd geïntroduceerd. Sindsdien heeft het de weg vrijgemaakt voor vele andere cryptocurrencies.

Bitcoin heeft de markt gevormd zoals we die nu kennen. Een paar jaar nadat Bitcoin werd geïntroduceerd en aan populariteit won, verschenen er andere cryptocurrencies. Deze staan ​​bekend als ‘altcoins’. Altcoins zijn cryptocurrencies die worden beschouwd als een alternatief voor Bitcoin. Altcoins kunnen op een aantal manieren verschillen van Bitcoin. Sommige hebben een ander economisch model, terwijl andere andere onderliggende algoritmen of blokgroottes gebruiken. Er zijn cryptocurrencies die een meer aanpasbare programmeertaal bieden. Op de blockchain kunnen dus applicaties worden gebouwd.

Sommige altcoins bieden niets van waarde en alle cryptocurrencies vereisen substantieel onderzoek voordat ze kunnen handelen. Velen geloven dat de waarde van de altcoins voortkomt uit de projecten achter de cryptocurrency. Cryptocurrencies zijn populair geworden bij handelaren en hebben zich ontwikkeld tot hun eigen activaklasse. Hun volatiliteit biedt handelaren veel kansen om te profiteren. Wat is een betere tijd dan nu om dit nieuwe fenomeen te leren kennen.

Wanneer kun je in crypto handelen en waar?

Cryptocurrencies zijn een product van de digitale samenleving, en net als de digitale samenleving draaien ze 24/7. U kunt op elk moment van de week in cryptocurrencies handelen. In tegenstelling tot aandelen en grondstoffen wordt de markt voor cryptocurrency niet verhandeld op een gereguleerde beurs, Bitvavo Exchange is bijvoorbeeld zo’n trading mogelijkheid. In plaats daarvan kunnen cryptocurrencies op elk moment van de dag worden verhandeld op veel crypto-uitwisselingen zoals Binance, Bitfinex of Coinbase Pro. Hoewel cryptocurrency de klok rond wordt verhandeld, zijn er enkele uren die als piekuren worden beschouwd. Deze losse vuistregel werkt echter niet altijd.

Met de VS, Rusland en het VK als de top drie van cryptohandelslanden, is het niet verwonderlijk dat de Amerikaanse en Europese markturen aantoonbaar de piektijden zijn voor cryptocurrency. De Aziatische markturen kunnen ook erg volatiel zijn voor cryptocurrency, zelfs in het weekend. Het is niet ongewoon om op zondagavond (GMT) grote bewegingen in cryptocurrency-prijzen te zien. Dit kan nadelig zijn voor mensen die handelen in de Europese tijdzones. De eigenaardigheid van de cryptocurrency-uitwisselingen is de mate waarin het prijsverschil tussen elke uitwisseling kan oplopen. Zo waren er momenten dat Bitcoin op verschillende beurzen een prijsverschil had tot wel $500. De redenen voor deze ongelijkheid houden verband met de verschillen in liquiditeit van de beurzen en vaak de geografische locatie van deze beurzen. Prijsverschillen worden direct zichtbaarder na grote bewegingen in de wisselkoers van de cryptocurrency.

Aanbevolen artikelen